Chien Courage Coco

2021.08.01
Patella 0/0 Hjärta U.A - Öga U.A  

Sagan om Coco min Coco
(- eller rättare sagt Danjels Coco).

Redan när Cocos mamma Bonbonetti var 5 månader gammal så började hon att löpa. Vilket hon sen gjorde igen vid 8 månader, sen började de andra här hemma löpa - då löpte Bonbonetti igen. När hon fyllde 1 år hade stackaren löpt 4 gånger. Jag var så orolig för henne, googleade fakta, sökte diverse veterinärer. Jag fick nog allt till svar mellan "det är ingen ras man vill avla på så sterilisera den" till "det är ingen ras jag ens vill operera".  
Jag bestämde mig att genomgå alla tester jag kunde göra för att göra henne rättvisa för att planera och ta henne i avel när hon har åldern inne. 18 månader är extremt tidigt i min värld. Visst att frallorna mognar snabbare än Dogue de Bordeaux. Men jag väntar ju tills dom är runt 3 år innan jag tar en DDB i avel - om jag ens någonsin gör det. Bonbonetti han gå ett par inofficiella utställningar med 1:a placering innan Covid slog till. Fast vid detta tillfället så fanns det inte ens några exteriör bedömningar att tillgå. Men hon hade Patella 0/0 - Hjärtscannad U.A - Ögalyst U.A + godkänt anlagsprov i viltspår. Så jakten efter rätt hane hade börjat. Det dröjde inte länge innan jag frågade Izabela på De frenchie Spirit Kennel om hon visste någon hane som skulle passa Bonbonetti. Då hon erbjöd mig att låna antingen hennes gamla hane, eller hennes son som hon hade. Izabela är inte den som lånar ut sina hundar till höger och vänster men hon är väldigt glad vid Bonbonetti, så vi bestämde att när det är dags så lånar vi Popos son Bolek. Bolek är den vackraste av dom vackra. Helt bedårande brindle färgad hane, med ett lynne to die for, som gått från klarhet till klarhet på utställningarna i Danmark - Polen. Bonbonetti han bli 21 månader innan hon parades och ett par veckor efter det syntes en liten bubbla på ultraljudet. 
1 augusti, mitt i natten kom hon, den sötaste lilla brindle flickan i världen - the one and only Coco.

Coco fick växa upp som ensambarn, men som har haft världens bästa lekkompis i Quincie som är född tidigare samma år. Och inte tala om när Atenas andra kull kom till världen - vilka härliga knumpiga häffaklumpar dom är tänkte Coco! Livet med Coco är lättsamt. Coco älskar att vara rummets mittpunkt. Hon är nyfiken, lättlärd och ofantligt söt! Hon är tuff och inte ett dugg rädd för sina andra pälsvänner i familjen. När Coco leker, ja då är det Coco som bestämmer, vresig man väger 10 kg eller 60.
Cocos människa är Danjel. Hon är trogen oss alla, men när det väl gäller så är det alltid Danne som gäller. Det är verkligen kul o se deras kärlek till varandra. Det värmer gott i hjärtat!

Coco är utställd vid denstaka tillfällen, tyvärr brukar det krocka med Bordeauxerna så vi har prioriterst dom. Men när hon väl ställs ut så får hon härliga lovord. Bla på en INT utsällning domare Bas Bosch. Excellent och fantastisk kritik! alltid lika kul att ställa hund för domare som kan rasen. 
I höst hoppas vi ha möjligheten att åka och spåra. Coco är en alert litet petit tjej som inte bangar för nya utmaningar!