Chien Courage Delma

KÖPENHAMNS JUNIOR VINNARE - 2022
SVENSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION
DANSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION
KÖPENHAMNS VINNARE - 2023

2021.08.19
HD - ED -
Hjärta U.A - Öga U.A HFH-B NORMAL 

Länge och väl planerade vi inför Atenas andra och sista kull. Jag visste vilka linjer jag ville kombinera ihop hennes med så väl. Men så var det dedär, seminet låg i England - England hade just gått ur EU och helt plötsligt var det inte så jäkla lätt att skicka varor mellan länderna. Hanen i fråga lever dock fortfarande, men står i ett helt annat land och ägaren i sin tur hade brutit armen och kunde inte ta sig till den veterinär, som hade möjlighet att tömma och exportera färskt semin osv osv. Så det var bara att tänka om, fanns det någon kullsyskons avkomma av intresse kanske? Jo det fanns en kombination som jag tycktes vara väldigt intressant nere i Ungern på Kennel De La Bulle Rouge. Två hanar och en tik från samma kombination såg mkt intressanta ut. Jag vände mig till uppfödaren för att höra om status. Jodå, inga problem. Jag kunde köpa semin från den hanen han fortfarande var delägare i, men ju mer jag kollade o tänkte och kollade igen. Nej, den andra hanen som var såld till Italien är min typ. Han är inte för mkt, inte för stor, inte för tung, en renare skalle. Visst att dom fortfarande bara är unga, men en hane blir ju bara tyngre till utseendet med åren. Jag tackade för förtroendet och tog kontakt med ägaren till hanen som stod på kennel Roccaflea i Italien. Vi pratar om Dony De La Bulle Rouge at Roccaflea Kennel och hans juvliga matte Elisabetta.
Semin flögs in till Danmark från Italien och Atena inseminerades kanske den varmaste dagen på hela sommaren 2021 på CaniCold i Danmark. Sen höll vi tummarna att det skulle ta sig, annars är det bara o försöka igen. Men redan efter ett par veckor märkte man tydligt - att visst är hon dräktig!
Den 19 augusti 2021 kom ett gäng juvliga juveler till världen och Atena var världens stoltaste och vackraste mamma.


Delma, tjejen med gult halsband kallades i flera veckor för Gulliver - fast det är vår D-kull och hennes namn skulle börja på D, så var hon för oss Gulliver. Det var Stella som började, just bara för att hon tyckte att hon var så himla GULLIG! Hon var oootroligt söt. Typ i samma kategori som sin storasyster Ada var när hon var liten. Men ju fler veckor som gick så tyckte jag att lilla Gulliver började likna hennes mormor Delma De La Maison De Alfaree väldigt mycket över ögonen. Delma.. hon kan ju heta DELMA! 
Jag hade helt snöat in på Delmas kullsyster Diddi (som är döpt efter min bästa vän) vet egentligen inte vad det var som gjorde att jag fastnade för tjejen med lila halsband, men hon hade kanske lite mer kaxig attityd - medans Delma bara var jäkligt söt. Men jag hade även lovat Stella, att denna gången ska hon få välja valp. Och vem kan tro att valet blev något annat än hennes älskade GULLIVER <3 Delma blev som sagt inte ensam kvar från kullen här hemma, utan även Dante stannade tillslut kvar. Det är det absolut bästa vi gjort att vi bestämde tillslut att behålla dem båda. För så mycket kärlek dom bringar oss. Dom ger en fantastisk dynamik till flocken. Busiga, snälla och fantastiskt vackra på en och samma gång. 
Delma är dock väldigt mycket mer busig än sin bror som är mer "mammas pojke". Så fick Delma 38 rävar bak vart öra. Men det klär henne. Hon är smått galen emellanåt, men hellre en livsglad hund än tvärt emot. Hon har placerat sig väl i utställningar och hon var bla med och blev årets UPPFÖDARGRUPP på Svensk Vinnare 2022. Samma år blev hon även Köpenhamns Junior Vinnare. Delma har kanske lite hamnat i skuggan av hennes stallkompis Too Da Loo, men jag tror att framtiden är ljus och hon har vad som krävs för att kunna placera sig bra på framtida utställningar. Men först ska hon bara få va lite trotsig till och göra lite som hon själv vill innan hon börjar lyssna på sin matte fullt ut. Den som lever får se helt enkelt. Men Delma, vår allas Gulliver, är en tjej värt att lägga på minnet.