VI SÖKER FODERVÄRD

För oss är hälsa extremt viktigt i vårt tänk framåt i vår avel. För att vi som uppfödare ska ha så bra inblick i valpens utveckling som möjligt - behåller vi våra valpar (potentiella avelsdjur) hemma hos oss under det första året (dock i vissa fall längre tid som nu, pga Covid-19). På så sätt kan vi som uppfödare följa djurets utveckling på nära håll. Tillväxt? allergier? hälta? andning? fysisk- psykiska åkommor? funkar löpen dom ska? Vi är med på första utställningarna, första viltspåren, E/D röntgen (senare även H/D röntgen), patella, hjärtscanning, ögonlysning, samspelet med andra djur osv.. håller djuret måttet? är djuret så pass rastypisk eller finns det avvikelser? anser vi att djuret har något som tillför rasen som kan hjälpa oss på traven att förvalta rasen till nästkommande generation? De flesta "felen" ser man faktiskt under första levnadsåret.

Med en OK stämpel i rumpan kan vi senare sätta ut våra hundar i vanliga familjer. Där dom får ha sin egen familj att ro om, älska och känna sig älskade ♡ 
Vi som uppfödare anser att detta är ett seriöst sätt att tänka. Vi gör djuret en tjänst att lära känna oss på riktigt (för att den i senare tillfälle kan känna sig trygg när den återvänder hit i avelssyfte) och vi gör våra raser en tjänst att granska hundarna till fullo INNAN dom brukas i avel.  
 

Vi söker kontinuerligt efter fodervärdar som vill vara en del av vårt framtida avelsarbete. 

 

Dessa krav ställer vi på våra fodervärds hem:

- Vi ser helst att ni inte bor i lägenhet eller hus med mycket trappor. 
- För fodervärd till tik: Önskvärt avstånd från Sölvesborg, max 10 mil eller 1 timme med bil. Hittar vi rätt hem så är inte milen eller tiden ett problem - sålänge ni som fodervärd är villiga att kanske göra vissa uppoffringar att mötas upp ibland.. 
- Vi önskar att ni har god ekonomi. 
- Ett intresse för utställning eller viltspår är ett plus.
Utöver det önskar vi en tight och nära relation. För oss är det viktig att vi har inblick i hundens liv och ens vardag.
 

Är du den vi söker?

Skicka ett meddelande och presentera dig för oss!