RedLegends I am Canuck

SVENSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION
NORSK VETERAN VINNARE 2023
NORDISK VETERAN VINNARE 2023
NORSK JUBILEUMS VETERAN VINNARE 2023

2014.10.05 

HD C/D ED 0
HD B (Fransk avläsning)

Hjärta U.A Öga U.A HFH-B Normal

 

När man är hund nörd, är det väldigt lätt att snöa in på olika linjer. Vissa älskar man, medans andra inte intresserar en alls. -Engelska kenneln Jerivindi är just sådana kennel vars linjer och hundar som alltid tilltalat mig. 

När jag och Daniel började diskutera här hemma om att köpa hund och jakten att hitta "den rätte" var igång, tog det inte lång tid innan jag hittade en väldigt intressant kombination som var planerad längre fram samma år. Jerivindi på ena sidan och Norska Heimer's på andra med en av (enligt mig) världens genom tiderna vackraste tikar Deca Dela, bakom. Det fanns egentligen bara ett problem. Uppfödaren till kombinationen bodde i Hastings, Ontario, Canada.

Valparna kom, valet av valp gjordes och ett par månader efter det började vår resa till Canada för att hämta hem vår nya familjemedlem. Ronneby- Stockholm, Stockholm- Reykjavik, Reykjavik- Toronto. Sen väntade ett par ljuvliga dagar i Toronto tillsammans med Daniels fars släkt. Det blev verkligen en sådan där dröm resa. Att träffa släkt man aldrig träffat förut. Sådana där människor man hade önskat man hade haft så mycket närmre. Och sen få hem vår lilla ljuvliga valp - Kurre och Stellas "lillebror"!

Cathy Smith som är kvinnan bakom RedLegends kennel, lät mig välja namn själv. Jag visste direkt att jag ville namnge han efter hans härkoms, därav Canuck. RedLegends I am Canuck.

Canuck är en fantastisk hane, som en nallebjörn ungefär. Lugn, trygg, inga kliniska besvär och hyser inget agg mot nått eller någon. Han har väl egentligen bara ett problem, ett gediget mastiff problem skulle man väl också kunna kalla det. Han är lite si och sådär på inkallning. Det brukar funka 9 gånger och den tionde travar han iväg på ett annat håll. Ja det är alltså ingen löpa amok springning jag pratar om, utan ett mer lunkande iväg precis så att man kommer ifatt han. O nej, jag är ingen sprinter direkt.
Annars är han världsbäst. Jag älskar hans nötfärgade ögon som man kan drömma sig bort i och hans lugna trygga andning. Canuck är en drömhane att äga - i alla kategorier.

Canuck har i skrivande stund en kull valpar efter sig på Casa Faro's kennel i Norge. Längre inlägg om det går att läsa under Casa Faro's RedLegends JR, Canucks son, avkomman vi behöll i vår kennel.


Canucks vackra farmor Heimer's Deca Dela

foto hämtat från IngRus.net