Chien Courage Dante

SVENSK JUNIOR VINNARE 2022
 NORSK VINNARE 2023
NORSK JUBILEUMS VINNARE 2023
 SVENSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION
 NORSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION
DANSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION
FINSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION
NORDISK UTSTÄLLNINGS CHAMPION

2021.08.19
HD -  ED -
Hjärta U.A Öga U.A HFH-B NORMAL 

Länge och väl planerade vi inför Atenas andra och sista kull. Jag visste vilka linjer jag ville kombinera ihop hennes med så väl. Men så var det dedär, seminet låg i England - England hade just gått ur EU och helt plötsligt var det inte så jäkla lätt att skicka varor mellan länderna. Hanen i fråga lever dock fortfarande, men står i ett helt annat land och ägaren i sin tur hade brutit armen och kunde inte ta sig till den veterinär, som hade möjlighet att tömma och exportera färskt semin osv osv. Så det var bara att tänka om, fanns det någon kullsyskons avkomma av intresse kanske? Jo det fanns en kombination som jag tycktes vara väldigt intressant nere i Ungern på Kennel De La Bulle Rouge. Två hanar och en tik från samma kombination såg mkt intressanta ut. Jag vände mig till uppfödaren för att höra om status. Jodå, inga problem. Jag kunde köpa semin från den hanen han fortfarande var delägare i, men ju mer jag kollade o tänkte och kollade igen. Nej, den andra hanen som var såld till Italien är min typ. Han är inte för mkt, inte för stor, inte för tung, en renare skalle. Visst att dom fortfarande bara är unga, men en hane blir ju bara tyngre till utseendet med åren. Jag tackade för förtroendet och tog kontakt med ägaren till hanen som stod på kennel Roccaflea i Italien. Vi pratar om Dony De La Bulle Rouge at Roccaflea Kennel och hans juvliga matte Elisabetta. 
Semin flögs in till Danmark från Italien och Atena inseminerades kanske den varmaste dagen på hela sommaren 2021 på CaniCold i Danmark. Sen höll vi tummarna att det skulle ta sig, annars är det bara o försöka igen. Men redan efter ett par veckor märkte man tydligt - att visst är hon dräktig!
Den 19 augusti 2021 kom ett gäng juvliga juveler till världen och Atena var världens stoltaste och vackraste mamma. Dante, han utmärkte sig direkt. Så mkt valpar jag fått följa genom åren och så många hundar jag har granskat och köpt in, så känner man bara det - ni vet, när dom har "det" och Dante, ja han var sådan redan från scratch. 
Jag som skulle behålla en tik i kombinationen, lät Dante bli tingad av en kennel i Canada. Men ju längre veckorna gick och de övriga valparna som skulle stanna här i Sverige började åka till sina egna hem, kände jag bara mer och mer.. att va fan har jag gjort? Jag tror jag säljer den bästa valpen vi fått fram - någonsin. Inte bara att han var bra för sin unga ålder exteriört. Han var precis, på pricken som sin mamma - lugn och harmonisk valp. Lite som tjuren Ferdinand, fast tusen gånger bättre. Dante fortsatte utvecklas i rasande fart. Jämn i kroppen, grymt paralell för att bara vara en valp. Men när Dante var ca 13 veckor fyllda, strax efter han hade skaffat både pass och tagit rabies vaccination hoppade kennels i Canada av. Dom ansåg att han inte var deras typ. Det är ju egentligen väldigt ledsamt att höra, men ingen, nej ingen i hela världen var så glad som jag. Jag tror nog ärligt att jag var mer glad den dagen än den dagen jag tog studenten. Ska inte Dante till Canada, nej då ska han ingenstans. Jag säljer han inte. 
Tack gode gud att jag har världens mest förstående man, som helt köpte mitt resonemang. Dante, var min och han var här för att stanna.

Dante tillsammans med sin kullsyster Delma stannade kvar hemma hos oss på Chien Courage och har sedan deras första andetag, tagit oss och världen med storm. Jag är så otroligt stolt över vilka sunda och exteriört vackra avkommor Atena har lämnat efter sig i sina två kullar. Men det bästa av allt är deras vänliga mentalitet. It´s to die for. Syskonen D har sedan första gången i utställningsringen visat sin storslagenhet och gör varken sin mor eller far besvikna. I skrivande stund är Dante titulerad som SVENSK JV-22, NORSK VINNARE -23, NORSK JUBILEUMS VINNARE-23! Han placerade sig även som 4 bästa hane i Europautställningen 2023 och som vice Nordisk Vinnare 2023. Än är inte året slut och vi hoppas hinna med ett par utställningar till. Åh ja just det, grabben har inte ens hunnit fylla 2 år än. Framtiden är vår och jag älskar att få dela dagarna med dig Dante <3

UPPDATERING;
Den 20 augusti 2023, dagen efter Dante och Delmas 2 årsdag - första dagen dom kan tävla om Svenskt Champion Titeln, står dom som BIR och BIM på Eskilstuna Nordic Dogshow, en saligt massa jubel och lovord från domare Karin Ögren. Dante kunde den dagen titulera sig som både Norsk och Svensk Utställning Champion, då har redan plockat två tidigare cert i grannlandet. 

 Den 23 september plockar både han och syrran ytterligare ett cert i Roskilde, Danmark och kan titulera sig för Danska Utställnings Champion. Dante som även sedan tidigare är Champion i Norge blir också NORDISK UTSTÄLLNINGS CHAMPION!!
Helgen efter 1 oktober, besöker vi Åland, Finland och Dante tillsammans med vår älskade Too Da Loo står som BIR och BIM + CACIB och Cert - och tituleras där med som Finsk Utställnings Champions!

 25 månader gammal och Champion i 4 Nordiska länder och sammanlagt 8 titlar. Varken jag eller mamma Atena är ett dugg förvånade över dunderklumpens framgångar, bara extremt tacksamma ♡