Atena

SVENSK VINANRE 2017
SVENSK UTSTÄLLNINGS CHAMPION

2016.05.05
HD C/D ED 0
( HD A Fransk avläsning)
Hjärta U.A  Öga U.A  HFH-B Normal 


Ateeeena! 
Kan ni höra det framför er när jag ropar hennes namn med italiensk brytning? Det är det bästa hon vet när vi pratar "italienska" med henne och svansen går i ett.

Älskade Atena, älskade lilla "Mama", jag skulle egentligen kunnat skriva en hel bok om min kärlek till denna tjej. Jag som trodde att jag bara skulle ha hanar, men så kom du. Som en skänk från ovan och läkte mina sår. Viljan att våga tro på sig själv och att med tiden läker såren - det har du gett mig. Du är den vackraste av de vackra, den snällaste av de snälla och den bästa av de bästa. Din själ gör mig hel och ditt sällskap gör mig lycklig! Du & jag, jag & du!


Atena är för mig något alldeles alldeles speciellt. Hon lyckades ta 11 cert innan sin 2 års dag. Och när hon väl fyllde två tog det 5 dagar så var hon Svenskt champion och helgen efter det så tog hon ytterligare ett cert och blev "champion på nytt". Hon placerade sig som andra bästa champion tik 2018 på SADB Nationale d'Elevage i Frankrike. Vann grupp två i Blekinge Mästaren 2017. Hon var den första hunden i världen som vann den Svenska delen i ett Nordisk cert när det släpptes. Hon har vunnit Svensk Vinnare 2017, placerade sig som 4a 2018 och 2a 2019 och Nordisk Vinnare. En dröm hund att äga inte bara som privatperson utan även som utställningsnörd. 

Atena älskar sin familj över allt annat och det har hänt mer än en gång att jag stått med både bästa hane och bästa tik och vår lilla dotter Stella har gått in i ringen och sprungit in både BIR och BIM platser med Atena i kopplet. Dom har också varit haft en stor framgång i barnutställningar och jag tror att det är på grund att Atena som Stella började samla till sin egna hund (går att läsa mer om under Fransk Bulldogg och Bonbonetti..). 

Atena är dotter till Multi Champion I am Black V.d Madroelhoeve aka Blacky. Blacky ägs av Fabio Alaimo som även är Atenas uppfödare och är mannen bakom Italienska kenneln New Style Bordeaux. Fabio är mer än bara en uppfödare för mig. Han är mitt bollplank, ha är också som en jobbig ouppfostrad italiensk bror, men framförallt är han min bästa vän! Vi hörs av varje dag, året runt. I glädje och sorg finns vi för varandra. Han är bäst, alla dar i veckan!

I skrivande stund har Atena en kull med 5 svartmaskade valpar efter sig (går att läsa mer om under Chien Courage Ada). Tanken var att åka utomlands för att para henne i våras, men sen kom Covid-19 och gränserna stängdes. Valet av hane är redan gjord och jag är så glad och tacksam att jag får låna ännu en helt fantastisk hane till vårt avelsarbete. Har vi tur springer det små tassar i huset igen någon gång under tidig vår 2021. Håll tummarna för oss och Atena! 

Fabio and Daddy Blacky