KÖPENHAMNSVINNAREN BALLERUP 2022

24.09.2022
Det är konstigt det där, sålänge jag hållt på med hundar och utställning så har man nästan undvikt Danmark. Vissa danska uppfödare är ungefär lika vassa som en brödkniv genom smör. Men jag hade sedan länge anmält mina juniorer Delma, Dante, Too Da Loo i öppenklass och Atena i championklassen. Men ju närmare tävlingsdagen jag kom, och efter förra helgens rena förvirring så kände jag bara mig rent spyfärdig. Tack gode gud följde Daniel med. Finns inget som känns så tryggt när han är med ♡ Över bron o framme så möts vi av en sådan väl planerad utställning. Wow! 

21 DDB's fanns på plats. Dante vann sin klass med Excellent och tog ett junior CACIB! Atena blev 2a bösta championtik med Excellent. Sen var det de andra två.. det delades bara ut 2 CK, vilka tog inte dom om Delma och Tuddan. Där står vi Delma & jag, Tuddan & Daniel - sida vid sida. Tuddan vann fighten, vilket jag hoppades på. Så hon kammade hem KÖPENHAMNSVINNAREN 2022, DK CERT, CACIB och blev då även bäst i rasen!! 
Delma kammade hem KÖPENHAMNS JUNIOR VINNARE 2022, DK junior cert, junior CACIB! Jag skrek rakt ut, så jäkla glad och lycklig! 
Efter fotograferingen berömde domaren Roi Oliviera oss för våra hundar och vårt avelsarbete, för det är "äkta bordeauxer". Jag är så jäkla jäkla glad, över allt arbete, tid, svett och tårar man lägger ner för denna ras och en så pass känd och kunnig domare säger sådana ord - det kommer jag leva på länge länge!! 
Så när Tuddan klipper sitt sista svenaka cert, kam hon även titulera sig som DANSKT CHAMPION! Det är coolt! Danmark är kanske inte så farligt trots allt 😅