Sandefjord

10.07.2023

Hemma igen efter en enastående helg i vårt kära grannland - Norge och Sandefjord. Utställning i dagarna tre. Stella, lilla Bobo och jag tog med oss ett taggat gäng upp och visst blev det succé redan dag 1 då våran allas gullepojk Dante står som Bäst I Rasen, med både Cert, CACIB och kan numera titulera sig som NORSK VINNARE 2023! Inte nog med det så vann Delma sin klass, placerade sig sen som andra bästa tik med reserv cert, reserv CACIB och vice Norsk Vinnare 2023. Men stoltast av allt var ändåså dom fina orden jag fick från domare ang den gamle mannen Canuck, som blev NORSK VETERAN VINNARE 2023 med Veteran Cert och Veteran CACIB och BIR Veteran! Även Tuddan fick CK, men eftersom att Delma vann sin klass så fick Tuddan stå över bästa tik klassen. Tyvärr blir det så när man åker själv vuxen iväg. Hade gärna haft hela familjen samlad, men det är svårt att lösa med hundarna hemma osv..

Dag två var en mycket speciell dag. Få gånger har jag varit med om en domare som varit så ointresserad av en ras. Eller jo, jag vet en annan domare - även han är norrman. Vilket sammanträffande. 
Dante placerar sig som andra bästa hane, reserv cert, reserv nordic cert och vice Nordisk Vinnare 2023. Gamle Canuck kan numera även titulera sig som NORDISK VETERAN VINNARE 2023!!! och BIR VETERAN!! För tjejerna blev dagen mellanmjölk, förstod inte alls hans placering. Tråkiga med dessa utställningar är att det inte skrivs någon direkt kritik, utan går mest ut på muntlig kritik eller ingeting alls. Denna dagen var det typ den sistnämda, förutom att domare sa att han aldrig sett en så pass ung hund som har så fin muskelatur och jämn i kroppen och syftade på Dante. Men då förstod jag inte placeringen, för då borde han stått först.. men vi gläds över Canucks framgångar och laddar ingeför morgondagen.

Dag 3 och en svensk domare jag ställt för innan. Jag vet att han är glad för Atena och hennes valpar, är det nu vi står som BIR o BIM idag? Tuddan hade jag inte jättestora förhoppningar för dagen. Hon är en för kraftfull modell, för domaren att tycka om. Men Dante gör vad Dante ska göra, han leverar lika solklart som sin mamma och pappa. Han är en fröjd att ha i sin närhet. Jag är stol i vart enda steg, vart enda sekund vi är inne i ringen. Precis lika stolt jag alltid varit över hans mamma. Det är något speciellt med dom där två. 
Dante vinner igen. Bäst I Rasen, Cert, CACIB och ännu en titel JUBILEUMS VINNARE 2023!!
Delma, lilla Delma. Detta lilal busfrö. Hon går knappt att manövrera, man kan ställa upp henne och hon står som hon aldrig gjort något annat. Men röra sig på beställning, men hon gör exakt vad som själv faller henne in. Totalt galen - men ack så rolig. Jag vet att det kommer lossna för henne, när hon väl är mogen för det. Hade det inte vart för hennes barnsliga sätt, så tror jag att hon kunde stått som bästa tik denna dagen. Men det blev roligt ändå, för där stod min kära vän Bettan med sin Nova, som är halvsyskon med Dante och Delmas pappa. Idag blev Canuck där emot slagen av världens bästa lilla Vildvittra, så vi stod där brevid varandra 2 gånger på samma dag Bettan och jag. Men Canuck såg inte det som en förslut. Det blev en vinst i sig och titulerar sig numera även som JUBILEUMS VETERAN VINNARE 2023. Tre titlar på tre dagar för den gamle mannen och två nya titlar för den lilla mannen. Lyckad resa för Chien Courage Kennel!

Nu är vi hemma igen och säger ett stort stort grattis till världens bästa man, pappa och husse. Älskar dig Danjel <3