Välkommen till världen

14.01.2021

I söndags hade det gått 63 dagar och Nightwish gjorde inte ett tecken på att dra igång sitt värkarbete. I måndags låg hon mest hela dagen i valplåda och sov, på rygg, som är hennes stora intresse när det är regn och rusk utanför. Jag kontaktade min veterinär och vi kom fram till att jag skulle komma in dagen därpå (i tisdags) för att göra ett ultraljud för att kolla så allt såg bra ut med den lille. Nightwish var glad som vanligt över att med det var värre för lilla valpen. För att en veterinär ska göra ett akut kejsarsnitt ligger hjärtfrekvensen någonstans mellan 120-130 för en valp. Då måste det ut på studs. Nightwish valp låg på 110 - det var verkligen akut nu nu nu som gällde! blödig som jag är började jag gråta som ett barn. Jag gick ut och kissade Wishan och sen in igen och lämnade in henne. Kommer valpen klara sig? Kommer Nightwish klara sig? Tänk vad jag har utsatt henne för, kommer jag mista dem båda nu? Det är just vid sådana tillfällen jag ställer frågan till mig själva "varför håller jag på med avel?" men någonstans långt inne så vet jag att min drivkraft att föra rasen vidare är stark att detta måste bara lösa sig!


I och med Covid fick jag inte vara med inne på operation, man får inte ens sitta i väntrummet och vänta. Tack gode gud var Daniel med annars hade jag nog bara suttit som en zombie utanför och gråtit. Tillbaka inne på kliniken så möts jag av en trevlig djurskötare och ett stort leende när hon säger "vill du träffa han?". -HAN? lever han? Ja Ja JAA! Jag vill träffa han! 
Ut i en blå liten handduk möts vi för första gången. Den lilla mannen, med dom vita tassarna. Det sötaste jag sett ♡ 
 

Stella har döpt han till Bastian, Kung Bastian om jag får be. 

 
I dag mår både Wishan och Bastian bra!


Dock har nu Agria satt sig på tvären och dom tycker inte att valpens mående i Wishans mage + att hon gått över tiden, var rimliga själ att ta ett akut kejsarsnitt för. Nu är det prosess igång att överklaga deras beslut. Jag är så jävla (rent ut sagt) trött på dessa försäkringsbolag att man resonerar som man gör. Men premierna ska betalas..o jag har ju inte bara en hund, utan 8 st premier.. snart 9 när Bastian med försäkras in. Jag kommer inte ge mig om jag ska behöva berätta i media hur det funkar att vara kund hos sveriges strösta djurförsäkring bolag. Fortsättning följer.. men nu hoppar jag tillbaka ner i valplådan med min nya lilla kompis ♡